‘We zijn niet voorbereid op de nieuwe generatie shoppers’

Is de mening van onze experts. Chantal Riedeman (Shopology), Cindy de Jonge (Quotus Research), Andrea Holbova (Pepsico), Dirk van Eunen (Retail Strateeg / Kega). Namen plaats aan tafel in dit ISMI webinar met als thema “Shoppergedrag Upclose. De discussie werd geleid door Jurgen Mohr (Brompton Road Agency/ISMI) en leverde een aantal interessante inzichten op. Aan de hand van stellingen en in de context van consumententrends bespraken we de evolutie van shoppen, kanalen en loyaliteit. Én keken we vooruit naar wat ons mogelijk te wachten staat.
28 april 2021

Het ontbreekt zowel bij fabrikant als retailer (vaak) aan kennis over de shopper, de behoeften en het koopgedrag. Zeker bij de aanstormende nieuwe generaties. Volgens Dirk van Eunen van Kega weten merken prima te vertellen wat het uitzendschema van de volgende commercial is, maar als je vraagt ‘wat wordt je volgende instagram post’ blijft het stil. Over de stelling dat merkloyaliteit een afnemende zaak is waren de experts het niet geheel eens, een attente deelnemer vroeg via de chat of er vanuit het perspectief van merkfabrikanten wellicht wat overschatting is aangaand dit onderwerp. Ook werden de behoeften en het gedrag van kopers in perspectief gezet, de belangrijkste uitkomst in deze discussie was dat onze basisbehoeften niet veranderen, alleen de manier waarop we deze vervullen wel. Technologie heeft het ons wat dat betreft makkelijker gemaakt, ook de experience economie draagt bij aan veranderend koopgedrag en veranderend aanbod in winkelgebieden. 

Kortom, meer dan genoeg gespreksstof die relevant is voor het vakgebied. Tevens worden je een aantal praktische tools aangereikt die je vandaag nog kan toepassen.