Activatie op de winkelvloer terug!

Onze eerste inventarisatie van de situatie in de POP Branche in Nederland (medio april) liet dramatische omzetdalingen zien. Her en der kwamen bedrijven met zeer creatieve oplossingen. Maar de vooruitzichten waren somber. Activiteiten moesten (zwaar) worden afgeschaald. In- en near store shopper activatie verdwenen uit het straat- en winkelbeeld. De broodnodige steun voor merk en winkel kwam op een laag pitje te staan.
1 juni 2020

De Field & Shopper Marketing- en Activatiebureaus gaan echter niet bij de pakken neerzitten. Gezamenlijk hebben ze hun expertise, ideeën, ervaringen en kennis vertaald in nieuwe protocollen conform de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Hoe pas je de 1,5 meter regel toe bij een winkeldemonstratie of samplingactie?

En dat is gelukt. De eerste stappen naar een intelligente hervatting van de werkzaamheden zijn al gezet. Dit alles is in korte tijd gebeurd in de wederkerigheid en respect van opdrachtgevers en bestaande afspraken. Dit geeft het vertrouwen voor de toekomst van de tienduizenden mensen die werkzaam zijn in deze branche. En de mogelijkheid voor merk en retail hun activaties weer succesvol onder de aandacht van de shopper te krijgen. Misschien met nog wel meer impact dan voorheen.

Een groot compliment voor de onderstaande bedrijven.