Shopping the Future!

2022 wordt wederom een uitdagend jaar, we shoppen meer online dan ooit. We zijn ‘allways on’, en beïnvloeding van ons koopgedrag gaat steeds meer van ‘one size fits all’ naar ‘one size fits you’. Het conventionele retailmodel staat al een tijdje onder druk. Partnerships tussen verschillende retailers in verschillende branches gaan meer en meer een ‘blended retail experience’ vormen.
29 december 2021

Virtual reality zal shoppers in staat stellen in een virtuele omgeving te browsen, inspiratie op te doen en te interacteren met merken en producten. Een naadloze shopping experience via sociale platforms, met slimme chatbots en gepersonaliseerde ervaringen door user generated content lijkt nog ver weg, echter de toekomst is dichterbij dan je denkt.

ISMI houdt je in 2022 optimaal op de hoogte van alle ontwikkelingen in en rondom ons vakgebied. Wat kan je zoal verwachten het komende jaar?

Nieuw; Inspiratie Tours in binnen- en buitenland. Zo gaan we in februari al naar EUROCIS in Duitsland, de internationale beurs voor technologische ontwikkeling in retail maar gaan we ook naar Smart Retail Tech en Shoptalk in Londen en de Paris retail Week. Onze kennisbibliotheek wordt zeer frequent aangevuld en daar vind je veel, heel veel kennis. O.a. publicaties uit de wetenschap en van onderzoeken in binnen- en buitenland.

Nieuw dit jaar zijn de uitkomsten van de Koopgedrag Monitor. Leden kunnen participeren met hun productcategorieën en krijgen een overzichtelijk dashboard met belangrijke inzichten zoals; WIE? Is de shopper, WAT is er gekocht, WAAR is het gekocht, WAAROM daar? HOE is dit gekocht (de touchpoints en influencers in de customer journey) en WAT zou dit shopperprofiel doen switchen van categorie, winkel of merk?

Nieuw; De Academy 2022 zal in de kern bestaan uit een 3-delige post- bacheloropleiding “Marketing at Retail”. Deel 1 is een Shopper Marketing Training van twee dagen. Ieder ISMI Lid mag jaarlijks 1 persoon gratis inschrijven als vast onderdeel van het lidmaatschap 2022. Deel 2; Category Development en deel 3; Trade Marketing kunnen dan in de komende jaren geboekt worden. Verder kun je kiezen uit diverse Masterclasses en Workshops. Tevens ontwikkelen we custom made trainingen en workshops. Kijk op onze website voor alle info over de Academy.

Een van de hoogtepunten in 2022 is het congres Catch the Shopper, mede georganiseerd door ISMI en inmiddels het grootste business to shopper event van Nederland. Naast gerenommeerde sprekers zullen we daar ook de Shopper Marketing Awards uitreiken. Tevens zijn er ook weer de inspiratieve SMU Live bijeenkomsten. Ook dit jaar volgen er webinars en nieuw zijn onze “snackable’ podcasts gepeperde gesprekken met bijzondere mensen uit ons vakgebied.

Kortom, blijf up-to-date en bereid je optimaal voor op de toekomst!

Kijk voor meer informatie op onze website www.isminstituut.nl