Graspapier | How it’s made

De grasvezels worden zo regionaal mogelijk geoogst, op de eigen weide direct bij de papierfabriek. De oogst wordt vervolgens gedroogd totdat er hooi ontstaat. In de volgende verwerkingsstap wordt het hooi op een milieuvriendelijke manier, zonder gebruik te maken van chemische toevoegingen, klaargemaakt voor de papierproductie waarna het als losse grasvezels terug naar de papierfabriek gaat.
4 januari 2023

How it’s made

Papier gemaakt van gras, is dat mogelijk? Jazeker!

Als we één ding genoeg hebben in Nederland, dan is het gras. Verduurzaam jouw displays daarom met graspapier. Dit bestaat uit 30 procent gras en 70 procent gerecycled papier. Zo beschik je over een product dat voldoet aan de ecologische eisen van deze tijd en dat vervaardigd is uit hernieuwbare grondstoffen.

Hoe wordt het graspapier gemaakt?

De grasvezels worden zo regionaal mogelijk geoogst, op de eigen weide direct bij de papierfabriek. De oogst wordt vervolgens gedroogd totdat er hooi ontstaat.

In de volgende verwerkingsstap wordt het hooi op een milieuvriendelijke manier, zonder gebruik te maken van chemische toevoegingen, klaargemaakt voor de papierproductie waarna het als losse grasvezels terug naar de papierfabriek gaat.

De grasvezels gaan vervolgens samen met speciaal gesorteerd recyclingpapier in de pulpmachine en worden in water opgelost. Vervolgens wordt op de papiermachines het graspapier geproduceerd.

Voordelen:

  • Het verbruik van hout wordt vermindert
  • Dankzij de korte transportroutes en de weiden in de buurt van de papierfabriek, wordt de CO2-uitstoot tot 50% gereduceerd
  • Het graspapier wordt puur mechanisch, zonder chemicaliën verwerkt
  • Het papier is volledig recyclebaar

Holbox

Loperweg 8
6101 AE Echt
https://www.holbox.nl/