Pop-up Hero Jam Studio

Stel je eens voor, je hebt een drukke werkdag achter de rug en schiet na afloop nog even snel de supermarkt in voor wat laatste boodschappen. Een idee wat je gaat maken heb je eigenlijk niet, dat bedenk je ter plekke wel. Voorbij de groenteafdeling doemen in opvallende neonverlichting de woorden ‘JAM STUDIO’ op. Dát is nog eens interessant!
10 februari 2021

Bovenstaande klinkt misschien als de start van een spannend boek, maar omschrijft wel hoe shoppers hun eerste ontmoeting met de Hero Jam Studio ervaren. De opvallende setting, de gelikte neonverlichting en de aantrekkelijke aankleding zorgen voor een vrolijk winkelbeeld; daar wil de shopper meer over weten!

Maar wat is de Hero Jam Studio nu eigenlijk?

De Hero Jam Studio is geboren uit een samenwerking tussen Hero en Young Perfect, waarbij Hero zoekende was naar een manier om het multifunctionele karakter van jam te demonstreren. Multifunctioneel? Jazeker! De Jam Studio laat namelijk zien dat jam niet alleen heel lekker is op een boterham, maar ook als onderdeel van een smakelijk hapje, broodje, tussendoortje of gerecht; ieder dagdeel iets te snoepen dus!

Door middel van (een) live cooking (demonstratie) maakt de shopper kennis met tal van lekkere jamrecepten. De menukaart wordt aangepast op basis van het seizoen. Zo stonden er in de winter o.a. een heerlijke truffelcrostini met parmaham en biefstuk met bosbessensaus, zoete aardappel en kastanjechampignons op het menu. Momenteel is de Hero Jam Studio tijdelijk omgedoopt tot Hero Paas Jam Studio en kan winkelend publiek genieten van Hero bruschetta met kruidige kersenjam en geitenkaas, scrambled eggs met Hero aardbeienspek en zelfs een heuse Hero aardbeien-tijm layercake. Smullen!

Rondreizend circus

Bij Young Perfect wordt de Hero Jam Studio ook wel een ‘rondreizend circus’ genoemd, de setting reist langs zorgvuldig geselecteerde winkels; retail breed en daar waar de doelgroep zich bevindt. De setting kan modulair worden afgestemd op de grootte van de locatie. Niet enkel de grotere filialen kunnen de Hero Jam Studio daarom verwelkomen op hun winkelvloer, ook kleine winkels hebben de mogelijkheid hiervan mee te profiteren.

Het Hero Jam Studio team

Het speciaal getrainde Hero Jam Studio team zorgt iedere locatie opnieuw weer voor een waar feestje op de winkelvloer. Met één kok achter de setting en één merkambassadeur als ‘story teller’ op de voorgrond, worden shoppers volledig meegenomen in de verschillende mogelijkheden van de producten van Hero. En de shopper die geen idee heeft wat hij vanavond op tafel wil zetten? Die laat zich ter plekke inspireren en kan direct alle benodigde ingrediënten en de receptenkaart mee naar huis nemen, gewoon vanuit de setting zelf. Makkelijk, toch?

Resultaten

Met 1.700 demodagen, zo’n 550 proevers per dag en circa 50% conversie heeft de Hero Jam Studio een enorm en effectief bereik en directe impact op de verkopen. Maar wat nog belangrijker is, is de impact op de base rotatie nadat de Jam Studio allang weer van de winkelvloer is verdwenen. De rotatie van de Hero producten stijgt gemiddeld tussen de 5 en 10%. Probeer dat maar eens voor elkaar te krijgen!

Kijk voor al onze cases op https://www.youngperfect.nl/

Young Perfect

Takkebijsters 21
4817 BL Breda
076 520 29 33
info@youngperfect.nl