Vlastuin en STI genomineerd voor een Sustainability Award

De nieuwe verpakkingslijn voor One For All-afstandsbedieningen van Universal Electronics (UEI) is dusdanig eco-revolutionair dat de jury van de Packaging Europe Sustainability Awards het project heeft genomineerd in de categorie Driving the Circular Economy. De nieuwe kartonnen eco-pouch, die plaats heeft gemaakt voor alle kunststof blisterverpakingen, is een ontwerp van Vlastuin samen met partner STI.
14 juni 2021

Door de papieren samenstelling van het product zorgt de eco-pouch voor aanzienlijke reductie van materiaal-gerelateerde emissies. Alleen al voor de nieuwe Evolve afstandsbediening komt dat neer op een inkrimping van de CO2-footprint van maar liefst 24%! De nieuwe verpakking is volledig recyclebaar, zonder de noodzaak van materiaalscheiding. In het jaar 2020, gerekend over slechts drie van de One for All afstandsbedieningsmodellen, zijn de samenwerkende partners er in geslaagd om de afvalberg van eenmalig te gebruiken plastic met 20 ton te verminderen.

Deze nominatie in de categorie Driving the Circular Economy betekent een geweldige erkenning voor de inzet in het streven naar duurzame, herbruikbare verpakkingen op basis van innovatie bij zowel Vlastuin als STI. Gezamenlijk wordt er grensverleggend werk verlegd in de verpakkingsindustrie om creatief op zoek te blijven naar nieuwe oplossingen en nieuwe normen in duurzaamheid.

Bye Bye Plastic!

Thomas Hascher, Product Marketing Manager bij Universal Electronics BV, is blij met de erkenning voor het streven naar een plastic-vrije verpakkingslijn. Een van de grootste voordelen van de nieuwe oplossing, is de reductie van plastic. Daarnaast was het logistieke proces een belangrijk uitgangspunt. "Wij gaan in de volledige breedte van onze verpakkingslijnen, geleidelijk over op duurzame alternatieven. Dat wij daarbij in staat zijn onze bestaande logistieke processen te handhaven en te verbeteren qua impact in de winkels, is precies wat we gehoopt hadden te bereiken. We introduceren de eco-pouch gefaseerd in ons bestaande retail-assortiment, zonder fundamentele veranderingen in presentatie," legt Hascher uit. "Sterker nog, de vervanging van de oude blisterverpakkingen voor deze nieuwe kartonnen verpakking, is een versterking van het imago van de productcategorie in de perceptie van de klant. Ook de winkeliers zijn er enthousiast over."

Nieuw imago voor elektronica

De sprekende kleuren, de kwalitatief hoogwaardige foto’s en het handige openingsmechanisme maken de nieuwe verpakkingen extra aantrekkelijk voor de bewuste elektronicaconsument. Bijna één van elke drie wereldwijd verkochte afstandsbedieningen is afkomstig van Universal Electronics (UEI). De onderneming is marktleider in duurzaamheid en doet er alles aan om adoptie en gebruik van milieuvriendelijke verpakkingen in de elektronica-industrie te stimuleren.

Sustainability Award 2021

Met een recordaantal van 309 inzendingen is de Sustainability Awards competitie dit jaar spannender en van een hoger niveau dan ooit. De winnaars van de Sustainability Awards worden op 29 september 2021 bekend gemaakt op de FachPack.

Vlastuin

Guldenhoflaan 25
3743 AS Baarn
+31 (0)35 548 87 30
info@vlastuincdi.com