SMU Live! | Shopper Marketing Tech

PepsiCo Nederland BV | Stadsplateau 22

19 oktober 2023
13:00 - 18:00

De stuwende kracht achter recente en toekomstige groei en verandering is de 'technolisering' van Marketing@Retail (MaR).

We kunnen en willen vooruitgang niet stoppen, we kunnen wel de koers ervan bepalen... En wij helpen je graag daarbij! 

Shopper Marketing (Tech) waarmee je morgen aan de slag kan.

Sprekers:

  • Dolf Hoogwerf

In het dagelijkse mediageweld dat op de shopper wordt afgevuurd is het als merk of retailer steeds uitdagender om op te vallen. Zowel offline en online wordt er hard gestreden om de gunst van de shopper, op steeds meer fysieke (winkel)plekken en mediakanalen. De vraag is in hoeverre het hart van de doelgroep wordt bereikt en of er vervolgens niet te veel ruis op de lijn zit om het gewenste gedrag op te roepen. Het cookieloze tijdperk maakt die uitdaging nóg groter en daarmee ook de uitdaging om jouw campagnes kostenefficiënt op te zetten. 

In deze presentatie nemen we je mee langs de meest doeltreffende advertentietechnieken van vandaag en morgen en inspireren we je tot meer scoringsdrift in de mediamix. De nieuwe rol van TikTok als Google-concurrent is daarvoor interessant, maar ook programmatic advertising, (Digital)-Out-Of-Home en de opkomst van Connected TV. De uitdaging waar we nu voor staan als branche is niet alleen om in de juiste regio op de juiste plaats in het hart van de lokale doelgroep te adverteren, maar ook om data te genereren waarop toekomstige campagnes gebouwd kunnen worden. We willen namelijk allemaal verantwoording over de budgetuitgaven kunnen afleggen. 

We zoomen tot slot ook in op de do’s en dont’s van Location Targeting van de grote bekende online kanalen als Meta Suite en Google en de verschillen met Smart Location Targeting. Via dit gepatenteerde systeem maken wij doelgroepen op basis van het offline bezoeken van locaties, zoals supermarkten, winkelketens, sportscholen et cetera. Resultaten hiervan laten zich zelf doormeten tot offline bezoek op de winkelvloer.

  • Deli Bom

Hoe hoog is die 3de golf binnen digital advertising, ook wel Retail Media genoemd, nou echt in Nederland?

Er is de afgelopen maanden veel geschreven over de sterke groei van Retail Media en de kansen die het met zich mee brengt voor retailers, merken, consumenten en bureaus. Retail Media is uiteraard niet nieuw, maar wel onderhevig aan een professionaliseringslag, waarbij innovatie een grote rol speelt. Shoppermarketing, het verleiden van potentiële klanten op of rondom het aankoopmoment bestaat echter al lange tijd.

Hoe passen deze snelle ontwikkelingen van Retail Media binnen een holistische aanpak van Shoppermarketing? Hoe doorbreek je de silo’s tussen trademarketing, branding, performance en off- en online marketing?

 

 

 

 

Programma

12:30 - 13:00  Ontvangst

13:00 - 13:30  Opening van dagvoorzitter

13:30 - 14:00  Welkom en thema introductie PepsiCo  

14:00 - 14:45  Dolf Hoogwerf | Pinchhitters | Location Based Advertising

14:45 - 15:30  Lennart Koetsier | Multiply | Datafication

15:30 - 16:15  Deli Bom | Mediamarkt | Retail Media in Non-food

16:15 - 17:00  Dialoog en paneldiscussie a.h.v. stellingen | Wisdom of crowds

17:00 - 18:30  Netwerking

 

Ik schrijf me in voor dit event

Deelnemer 1

Deelnemer 2 (Optioneel)