Neuromarketing

Where science meets branding and selling
10 juni 2021
  • Duur: 1 dag
  • Vorm: Masterclass
  • Docenten: Walter Limpens
  • Kosten: € 990,- (50% korting voor ISMI leden)
  • Data: 10 juni 2021

Deze Masterclass maakt deel uit van de cursus "Customer & Shopper Marketing". Volg je alle 6 Masterclasses dan ontvang je het certificaat. Je kunt ook 1 of enkele Masterclasses volgen. Naast de theorie met praktijkillustraties is er ook veel aandacht voor de toepassing in het eigen bedrijf. 

Wat gebeurt er in het hoofd van een shopper wanneer hij of zij een keuze maakt? Die vraag staat centraal bij neuromarketing, oftewel marketing met kennis die is opgedaan uit hersenonderzoek. Ons gedrag als shopper wordt veelal beïnvloed door onbewuste processen. Hoe reageert ons brein op verschillende stimuli? En hoe beïnvloed je dit gedrag?

Met de erkende masterclass Neuromarketing leer je wat er allemaal bekend is over de invloed die het onderbewustzijn heeft op dagelijkse gedragingen van mensen, zoals besluitvorming en aankoopprocessen – en de rol die marketing en communicatie daarbij spelen. Je bent hierdoor in staat om nog doeltreffender om te gaan met de keuze die mensen in het algemeen en shoppers in het bijzonder in hun dagelijske leven maken.

Na het volgen van de cursus Neuromarketing ben je in staat om onbewuste processen die achter gedrag schuilgaan en de hersenfuncties die hiervoor verantwoordelijk zijn te begrijpen. Op basis van deze inzichten kun je op de juiste knoppen drukken in het brein van de consument. Marketingcampagnes kunnen zo veel efficiënter en effectiever worden ingezet. Een neuromarketeer weet welke methodieken beschikbaar zijn om onbewuste processen bloot te leggen en kiest hieruit de meest effectieve combinatie om succesvol consumentengedrag te beïnvloeden.

Realiseer meer omzet
Realiseer door middel van neurologische en psychologische kennis en kunde meer omzet door relaties met klanten te verdiepen en te verbreden.

Optimaliseer de interne en externe communicatie
Marketeers kunnen door middel van de cursus Neurologie de externe communicatie met klanten verbeteren. Leidinggevenden halen het optimale uit hun werknemers en HR medewerkers kunnen door middel van Neurologie de interne communicatie verbeteren.

Voor jou als mens
Je bent geïnteresseerd in mensen en de processen die in het onbewuste van jou en anderen plaatsvinden.

Vul onderstaand uw gegevens in